• Novinky

            • Modrý gombík 2023

            • Milióny detí na svete vyrastajú v krajinách, ktoré pustošia vojny či prírodné katastrofy. Prichádzajú o svoje domovy, blízkych, nemôžu chodiť do školy a bezstarostne sa hrať so svojimi kamarátmi, nemajú prístup k čistej vode, výživnej strave či liekom.  Tieto deti čelia obrovskému emocionálnemu stresu, ktorý môže spôsobiť celoživotné následky na duševnom zdraví.

              Zbierka MODRÝ GOMBÍK 2023 je určená práve týmto deťom.

              Viac: Celoškolské akcie

          • Ekotopfilm
            • Ekotopfilm

            • Dňa 12.05.2023 sme sa s našimi žiakmi zúčastnili filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm,  kde sa žiaci dozvedeli viac o environmentálnom probléme celého sveta. Žiaci mohli vidieť rôzne typy videí, ktoré im boli premietané buď z hľadiska plastov, oceánov, ale taktiež sa dozvedeli, že by mali jesť zdravšie napríklad zeleninu, ktorá neškodí globálne ako napríklad kravy, ktoré vypúšťajú do vzduchu tráviace plyny. Žiaci sa dozvedeli aj, že oblečenie taktiež znečisťuje planétu a preto im znázornili ukážky, že už existuje aj oblečenie, ktoré sa da recyklovať.  Návšteva filmového festivalu Ekotopfilm dodala žiakom veľké množstvo informácií o našej planéte.  Študentom sa filmový festival  Ekotopfilm-Envirofilm  veľmi páčil a dúfame, že v budúcnosti opäť navštívme takéto podujatie.

            • Exkurzia v Národnej rade SR

            • Dňa 10.05.2023 sme sa s našimi študentami zúčastnili návštevy v Národnej rade Slovenskej republiky, kde sa študenti dozvedeli viac o zákonoch, kedy vznikla Národná rada Slovenskej republiky, kto bol prvým predstaviteľom slovenského národného života. Študentom sa naskytla možnosť byť v rokovacej miestnosti, kde priamo videli ako prebieha hlasovanie za nové vyhlášky a zákony a taktiež mali možnosť stretnúť všetkých poslancov, ktorí sa podieľali na hlasovaní. Návšteva v Národnej rade Slovenskej republike dodala študentom veľké množstvo informácií o našej krajine a taktiež ako sa o nej rozhoduje. Študentom sa návšteva v Národnej rade Slovenskej republiky veľmi páčil a dúfame, že v budúcnosti opäť navštívme NRSR.

            • Finančná gramotnosť

            • Náš vzťah k peniazom nepredstavuje len sen zarábať viac. Ide o schopnosť hospodáriť s nimi, šetriť, uvedomovať si ich hodnotu, sledovať ich spotrebu a tok v rámci každodenných aktivít. To všetko možno vtesnať do úrovne finančnej gramotnosti každého z nás. Slováci a teda aj naši žiaci  s ňou majú dlhodobý problém. Z tohto dôvodu člen PK – Ing. Šoošová zorganizovala pre žiakov IV. MA kvíz finančnej gramotnosti. Žiaci odpovedali na 10 otázok, kde mali možnosť výberu z troch odpovedí. ´Každá otázka bola ihneď po zodpovedaní vyhodnotená s tým že kvíz zároveň ponúkol aj zdôvodnenie nesprávnej odpovede. Kvíz splnil očakávaný cieľ, žiaci si preverili svoju osobnú finančnú gramotnosť. Zároveň  bol pre nich aj poučením ako sa správať k svojim vlastným financiám.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje