• Novinky

          • Express rozbiehátor
            • Express rozbiehátor

            • V stredu 15.11.2023 sa na našej škole uskutočnilo Biznis fórum v podobe Express Rozbiehátora. Tento projekt už tretí  školský rok dopĺňa podnikateľské vzdelanie na našej škole. Spolu sa doň zapojilo 31 žiakov z tried 2. MA, 3.MA a 3. DA, ktorí majú záujem o podnikanie.

              Cieľom bolo naučiť žiakov nájsť podnikateľský nápad, vytvárať biznis modely a odlišovať nápady od konkurencie. Biznis fórum previedlo žiakov kalkuláciami zameraných na náklady a cenu. Žiaci sa naučili zrealizovať prieskum, vytvoriť predajný web a získať prvé objednávky.

              Ďalším krokom je konzultácia vlastných nápadov s mentorom, ktorý im pomôže nápad vylepšiť, alebo ich usmerní v hľadaní toho nového. Všetkým držíme palce pri rozbiehaní sa. 

            • Bibliotéka 2023

            • So žiakmi I.DA triedy sme sa v novembri zúčastnili knižného veľtrhu, ktorý sa v Bratislave koná každoročne. Bola to výborná príležitosť motivovať žiakov a zvýšiť ich záujem o knihy.  Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s rôznymi knižnými novinkami, zakúpiť si knihy za zvýhodnené ceny a spoznať rôzne vydavateľstvá, ktoré v súčasnosti pôsobia na Slovensku. Okrem množstva knižných titulov boli pre žiakov zaujímavé aj sprievodné akcie, ktoré sú s týmto podujatím spojené (besedy so spisovateľmi, s odborníkmi z Detskej linky istoty, výstava kameňov, rôzne logické hry). Myslím si, že žiakov toto podujatie veľmi zaujalo a tešíme sa na ďalší ročník.                               

            • Exkurzia GS1 v Žiline

            • Vybrané triedy školy (IV. MA, IV. DA, III. A) absolvovali 9. 11. 2023 zaujímavú a interaktívnu exkurziu v centre pre vzdelávanie a inovácie GS1 Slovakia v Žiline.  Centrum pre vzdelávanie a inovácie predstavuje moderný koncept vzdelávania a zvyšovania kvalifikácie v oblasti automatickej identifikácie spojenej s GS1 štandardmi – štandardy pre elektronickú výmenu údajov. V dnešnej globálnej ekonomike je pre potreby dosiahnutia cieľov nevyhnutná efektívna spolupráca všetkých článkov od výrobcu až k spotrebiteľovi. V súlade s týmto trendom sa adekvátne stupňujú požiadavky trhu v oblasti automatickej identifikácie a elektronickej komunikácie. Žiaci absolvovaním workshopu správne a jednoducho pochopili fungovanie systému GS1.

            • Veľtrh cvičných firiem

            • V dňoch 02. – 03. 11. 2023 sa naša škola zúčastnila už 9. ročníka veľtrhu cvičných firiem v Českých Budějoviciach, ktorý organizovala Střední škola obchodní, České Budějovice pod záštitou hejtmana Jihočeského kraja.

              Tento rok sa veľtrhu zúčastnilo 24 cvičných firiem z českých a slovenských škôl, medzi nimi aj naša škola, ktorá sa prezentovala dvomi cvičnými firmami – Frkacule, s. r. o. a Vegis s. r. o. Obe firmy zastupovali žiaci zo IV. MA, Frkacule – Erika Maderová, Janka Chlpáňová a Lucia Prívarová a Vegis- Vanessa Vargová a Sabina Krajčová.

              V rámci veľtrhu sa súťažilo v 4 kategóriách:

              1/ Najlepší stánok cvičnej firmy

              2/ Najlepšia prezentácia cvičnej firmy

              3/ Najlepší katalóg cvičnej firmy

              4/ Najlepšia firma veľtrhu

              Naši žiaci v medzinárodnej konkurencii opäť dosiahli skvelé výsledky. V jednotlivých kategóriach cvičné firmy získali:

              Firma Frkacule, s. r. o.  – 1. miesto za najlepší stánok cvičnej firmy, 2. miesto za najlepšiu firmu veľtrhu, 2. miesto za najlepšiu prezentáciu cvičnej firmy

              Firma Vegis s. r. o.  – 1. miesto za najlepšiu cvičnú firmu, 2. miesto za najlepší katalóg cvičnej firmy.

            • Halloveen

            • Tentoročný koniec októbra sa oslávil na našej škole v strašidelnom duchu. Na našej škole sa uskutočnil haloween. Žiaci sa prezliekli do rôznych kostýmov. Školský parlament si pripravil ceny za najlepšie masky. Najviac strašidelná trieda sa tento rok stala 1.MB, kde v kostýmoch bola takmer celá trieda. Veľmi nás potešila účasť našich žiakov a dúfame, že aj ďalšie roky si takto spríjemníme  koniec októbra.

            • Imatrikulácie

            • Tento rok sa na našej škole po dlhej dobe uskutočnili Imatrikulačné slávnosti. Náš školský parlament si pripravil pre nových žiakov uvítací program, ktorý bol zameraný na spouprácu a spoznávanie sa medzi žiakmi rôznych tried. Žiaci mali možnosť vďaka rôznym aktivitám a súťažiam nadviazať nové kamarátstva a získať nové skúsenosti. Do ďalších rokov na našej škole ich povzbudila aj pani riaditeľka svojim príhovorom. Na záver dostali všetci Imatrikulačný list, čím sa zaradili do našej školskej rodiny.

               

            • Súťaž OV

            • Dňa 23. 10. 2023, žiaci III. A v odbore: predavač, prezentovali organizáciu a náplň pracovníkov vo firme, kde vykonávajú odborný výcvik.

              Cieľom ich prezentácie bolo zistiť, ako za určité obdobie spoznali pracovné prostredie a pracovnú náplň pracovníkov s ktorými pracujú.

              Medzi kritéria, ktoré sa hodnotili patri: spracovanie témy, zásady tvorby textu, obrázky, animácie  a spôsob podania prezentácie.

              Žiaci, boli hodnotení známkou a tí, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach boli hodnotení aj vecnou cenou. 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje