• Novinky

            • Záložka do knihy spája slovenské školy

            • Aj tento školský rok sme sa s prvákmi a druhákmi našej školy zapojili do projektu Záložka do knihy spája slovenské školy. Tohtoročná téma bola: Najlepší fantasy príbeh podľa mňa vyzerá takto... Téma umožnila žiakom vybrať si akékoľvek literárne dielo a aj vďaka tomu vytvorili zaujímavé záložky. Tie najkrajšie a najlepšie sme poslali na nám pridelenú partnerskú školu SOŠ obchodu a služieb v Martine. Naši žiaci zároveň obdržali obratom záložky vytvorené na škole v Martine, ktoré boli takisto nápadité a korešpondovali so zadanou témou.

            • Triedne aktívy

            • Vážení rodičia,

              dovoľujeme si Vás pozvať na triedne aktívy, ktoré sa uskutočnia dňa 06.12.2022 (utorok) v čase od 16:30 hod. do 17:30 hod. podľa harmonogramu.

              Triedne aktívy budú mať informatívny charakter, čo znamená, že môžete prísť za konkrétnym vyučujúcim, ktorý Vás poinformuje o dochádzke, správaní a študijných výsledkoch Vášho dieťaťa v predmete, ktorý vyučuje.

              V prípade, že Vám termín alebo čas nevyhovujú, môžete kontaktovať vyučujúceho (cez Edupage alebo na pracovnú e-mailovú adresu vyučujúceho) a dohodnúť si stretnutie v inom termíne a čase.

              Tešíme sa na Vašu účasť.

              vedenie školy

            • Exkurzia - GS1 Slovakia v Žiline

            • Aj tento rok všetci maturanti školy (IV. MA, IV. DA, IV. DB) absolvovali 9. 11. 2022 zaujímavú a interaktívnu exkurziu v centre pre vzdelávanie a inovácie GS1 Slovakia v Žiline.  Centrum pre vzdelávanie a inovácie predstavuje moderný koncept vzdelávania a zvyšovania kvalifikácie v oblasti automatickej identifikácie spojenej s GS1 štandardmi – štandardy pre elektronickú výmenu údajov. Základom prehliadky bolo ukázať životný cyklus výrobku v rámci celého distribučného reťazca obchodník-výrobca-distribútor-obchodník. Žiaci si interaktívnou formou prešli celú cestu produktu  od výroby až k spotrebiteľovi. Absolvovaním exkurzie žiaci získali certifikát so zameraním na obchod, logistiku a čiarové kódy. ​​​​​​​

            • Súťaž odborného výcviku

            • Dňa 15.11.2022 žiaci III. DA triedy, študijný odbor obchodný pracovník, prezentovali svoje práce na tému: „Sortiment tovaru podľa vlastného výberu“.

              Každý žiak si vybral jednu sortimentnú skupinu tovarov, ktorú mali spracovať do prezentácie. Cieľom aktivity bolo vytvoriť prezentáciu na zadanú sortimentnú skupinu tovarov, dodržať zásady tvorby prezentácie a následne tému odprezentovať.

              Podľa stanovených hodnotiacich kritérií a získaného počtu bodov sa najlepšie umiestnili žiačky:

              1. Bogárová Bibiana

              2. Eleková Kristína

              3. Macková Lenka

              Prezentácie hodnotili MOV  Ingrid Škrabáková a Viera Slimáková.

            • Veľtrh cvičných firiem - České Budějovice

            • V dňoch 03. – 04. 11. 2022 sa konal v Českých Budějoviciach 8. ročník veľtrhu cvičných firiem, ktorý organizovala Střední škola obchodní, České Budějovice.

              Súťaže sa zúčastnilo 25 cvičných firiem z českých stredných škôl, medzi nimi aj naša škola, ktorá sa prezentovala dvomi cvičnými firmami, a to Bačovo a Mysticoffe. Zúčastnili sa je žiaci zo IV. MA pod vedením Ing. Šoošovej a Mgr. Törökovej.

              Súťaž cvičných firiem bola zameraná na hodnotenie porotcov v týchto kategóriach:

              1/ Najlepší stánok cvičnej firmy

              2/ Najlepšia prezentácia cvičnej firmy

              3/ Najlepší katalóg cvičnej firmy

              4/ Najlepšia firma veľtrhu

              Práca študentov na príprave priniesla skvelé výsledky. V jednotlivých kategóriach získali nasledovné umiestnenie:

              Firma Bačovo – 1. miesto za najlepší katalóg cvičnej firmy, 2. miesto za najlepšiu firmu veľtrhu

              Firma Mysticoffe – 1. miesto za najlepší stanok cvičnej firmy, 3. miesto za najlepšiu firmu veľtrhu

              Gratulujeme!

          • Vzdelávací program Rozbehni sa!
            • Vzdelávací program Rozbehni sa!

            • Aj v školskom roku 2022/2023 sa naša škola zapojila do programu Rozbehni sa, ktorý dopĺňa podnikateľské vzdelávanie na našej škole. Do programu sú zapojení žiaci 3. MA v odbore:

              6329 M 01 medzinárodné obchodné vzťahy a  6354 M 04 služby a súkromné podnikanie.

              Žiaci získavajú nové vedomosti, zručnosti a skúsenosti pomocou rôznych vzdelávacích modulov. Zatiaľ sa naučili spôsob, akým môžu nachádzať nové podnikateľské nápady.
              Tí úspešní, konzultovali nápad s mentorom, ktorý ich usmernil a pomohol im ho vylepšiť. Ďalšiou úlohou žiakov je zistiť potenciál svojho nápadu. Držíme im palce 😊

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje