• Novinky

            • Oznam ŠJ

            • Z technických príčin v mesiaci september nebude funkčná školská jedáleň Ružová dolina.

            • Hygienické opatrenia pre zabezpečenie prijímacích skúšok

            •  

              Vážení rodičia a žiaci, 

              v zmysle opatrení pred vstupom do školy bude každému odmeraná teplota, všetci použijete dezinfekciu rúk.

               

              • V priestoroch školy a školského zariadenia musia mať všetky osoby po celú dobu skúšok prekryté horné dýchacie cesty.
              • V priestoroch školy a školského zariadenia musia mať všetky osoby po celú dobu prekryté horné dýchacie cesty
              • Každý uchádzač  používa vlastné písacie potreby

              Na základe Usmernenie pre riaditeľov stredných škôl k podmienkam pre konanie prijímacích skúšok na stredné školy v roku 2021 sa žiak testom nepreukazuje.

               

               

              Ďakujeme za pochopenie že spolu s nami rešpektujete platné nariadenia.

                                                                                                                        Ing. Tatiana Mókosová, riaditeľka

              Bratislava, 3.5.2021

            • Vážení kolegovia, milí žiaci, rodičia

            • Na základe doterajších skúseností z absolvovania dištančného vzdelávania, tiež na základe dotazov žiakov a rodičov , ako aj na základe skúseností pedagógov školy a výsledkov prejednaných na pedagogickej rade  si Vás dovoľujem informovať o našich poznatkoch z doterajšieho priebehu dištančného vzdelávania a tiež o nastavených pravidlách pre jeho ďalší priebeh.

              Treba si uvedomiť, že dištančná forma vzdelávania neznamená LEN online vyučovanie. Prečo? Lebo keby mali mať deti 6 až 8 hodín denne  oči na obrazovke, čoskoro by prišli o zrak, chrbticu, ale aj svoju psychickú pohodu. Preto učitelia môžu počas  dištančného vyučovania využívať rôzne formy dištančného vzdelávania, napr.:

              Zadávať úlohy prostredníctvom edukačného portálu EduPage,

              prostredníctvom sociálnych sietí,

              prostredníctvom e-mailovej komunikácie,

              učiť online využívaním aplikácií napr. Google Glassroom, Zoom, Microsoft Teams, a pod.

              Žiaci sa riadia rozvrhom hodín a úlohy zadané učiteľom spracovávajú podľa harmonogramu, ktorý určí učiteľ alebo majster OV, prípadne inštruktor.

              Žiak alebo rodič informuje svojho Tr.U alebo MOV  o PN a iných dôvodoch, ktoré žiakovi bránia zúčastňovať sa dištančného vzdelávania.

              V prípade, ak žiak nereaguje na zadané úlohy, neprihlasuje sa na online hodiny, vzťahuje sa na neho školský poriadok a môže byť neklasifikovaný, alebo môže mať nedostatočné a pod..

              Učitelia zadávajú žiakom úlohy podľa platného rozvrhu hodín v primeranom rozsahu a náročnosti a využívajú na to rôzne metódy:

              Zašlú nové učivo na samoštúdium (napr. študijné texty, prezentácie, ...), alebo

              úlohy na precvičenie učiva (pracovné listy, doplňovačky, ...), alebo

              zadania na overenie pochopenia učiva (testy, previerky, ...), alebo

              zadajú vypracovať žiakom projekty na samostatnú prácu a iné........ .

              Učiteľ na vypracovanie zadaných úloh dá žiakom dostatočný čas a žiak úlohy zasiela do stanoveného termínu. Učiteľ môže zadať žiakom vypracovať projekt, ktorý nahradí žiakom aj niekoľko online hodín. Len o tom musí žiakov pri zadávaní projektu informovať.

              Pokiaľ sa učiteľ rozhodne  počas online hodín skúšať, má na to plné právo. Žiak sa má na každú hodinu systematicky pripravovať. Ak sa učiteľ rozhodne pre hodnotenie vedomostí prostredníctvom testu, je potrebné žiakov vopred informovať o čase konania testu a spôsobe hodnotenia testu, zadania a pod.  Váhu hodnotenia určí učiteľ podľa vlastného uváženia.

              Ak učiteľovi nereaguje žiak na zadané úlohy, musí učiteľ kontaktovať triedneho učiteľa, prípadne školského psychológa. Ten následne kontaktuje zákonného zástupcu žiaka a v prípade plnoletosti samotného žiaka. V prípade, ak triedny učiteľ získa informáciu o PN žiaka, informuje o tejto skutočnosti cez Edupage všetkých vyučujúcich danej triedy.  Žiaci, ktorí chodia na odborný výcvik sa riadia pokynmi svojich majsteriek a inštruktorov na jednotlivých pracoviskách.

              Verím, že spoločným úsilím ale aj vzájomnou toleranciou a zodpovednosťou sa nám podarí zvládnuť dištančné vzdelávanie a čoskoro sa opäť všetci stretneme v škole.          

                                                                                             Ing. Tatiana Mókosová r.š.

            • Vyučovanie od pondelka

            • Oznamujeme žiakom, že vyučovanie od pondelka bude pokračovať v rovnakom režime ako pred prázdninami. To znamená, že pre žiakov štvrtých ročníkov bude aj naďalej platiť prezenčná forma vyučovania. Pre žiakov nižších ročníkov pokračuje dištančná forma vyučovania.

            • Oznam

            • Vážení rodičia a žiaci školy,

              vzhľadom na situáciu na Slovensku sa aj od 22.2.2021 riadime platným COVID AUTOMATOM. V zmysle vyjadrenia regionálneho hygienika p. MUDr. S. Duba vo všetkých okresoch BA kraja je t.č. platný 3.stupeň varovania, a preto v súčasnosti v ňom nie je z epidemiologického hľadiska dôvod na plošné uzatvorenie škôl vybraných stupňov/ročníkov.

              To znamená, že pre žiakov štvrtých ročníkov bude aj naďalej platiť prezenčná forma vyučovania. Pre žiakov nižších ročníkov pokračuje dištančná forma vyučovania. Zároveň oznamujem jednu zmenu, od dnes Vás môže kontaktovať školský psychológ /p. Mgr. Richard Zweck/,  ktorého som poverila zistiť príčiny neúčasti niektorých z Vás na prezenčnom vyučovaní.  Nakoľko ste sa mali ospravedlniť priamo u mňa a urobilo tak len jedno percento z Vás, bude od Vás vyžadovať zaslanie ospravedlneniek.                /V zmysle školského poriadku do 48 hodín je Vašou povinnosťou oznámiť dôvod svojej neprítomnosti na hodine, aby si triedni učitelia mohli uzatvoriť týždeň v triednej knihe. To platilo aj pred Covidom/.

              Ďakujem všetkým pedagógom, ale aj ostatným zamestnancom školy, že aj napriek rizikám si svedomite plnia svoje pracovné povinnosti zúčastňujú sa vyučovania.  Aj  naďalej  prosím tých z Vás, ktorí sa vyučovania nezúčastňujete, aby ste na sebe doma pracovali, kontaktovali sa so spolužiakmi, ktorí do školy chodia a informovali sa čo sa máte učiť, aké úlohy robiť, čo opakovať. Pravidelne sa učte, aby ste boli úspešní pri komisionálnych skúškach a mohli sa zúčastniť MS v riadnom termíne.

              Ostatných žiakov vyzývam, aby sa aj naďalej  prihlasovali na online hodiny, plnili si svoje úlohy a včas ich zasielali svojim učiteľom. Chcem pochváliť duálistov, že majú  výbornú účasť na odbornom výcviku, preto nezanedbávajte školu a aj tu pracujte tak, ako na praxi.

              Všetci si dávajte na seba pozor, š.rešpektujte nariadenia vlády, chráňte nielen seba, ale aj svojich blízkych. Od pondelka 1.marca máte jarné prázdniny. Oddýchnite si na chvíľu od školských povinností, ale sa nestretávajte, aj naďalej sa testujte, noste rúška. Sledujte stránku školy. Všetci dúfame, že sa v marci stretneme aj s ostatnými z Vás.

                                                                                                                            Ing. Tatiana Mókosová r.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje