• Novinky

            • Oznam

            • Oznam žiakom, rodičom a zamestnancom školy – platný od 15.2.2021

              Od 15.2.2021 začína pre žiakov štvrtých ročníkov prezenčná forma vyučovania. Žiaci sa budú riadiť platným rozvrhom hodín, t.j. 4.MA má riadne vyučovanie , 4.DA pokračuje vo vyučovaní v škole v párnom týždni, v nepárnom týždni má aj naďalej odborný výcvik. Inštruktáže naplánované od 15.2.   sa uskutočnia prezenčnou formou t.j. v škole.

              Žiaci a zamestnanci sa pri vstupe vždy preukážu platným certifikátom z testovania, nie starším ako 7 dní! Z vyučovania budú ospravedlnení len žiaci, ktorí sú v čase vyučovania práceneschopní, v nahlásenej karanténe, alebo preukázateľne pozitívni.  O tejto skutočnosti sa po vyliečení prídu preukázať riaditeľke školy!

              Váž. študenti, verím že oceníte snahu nás pedagógov urobiť  pre Vás maximum a zodpovedne Vás pripraviť na maturitnú skúšku.  Vyučovanie od pondelka bude  pre Vás už len prezenčné, t.j. dištančná forma sa končí.  V prípade že budete vyučovanie ignorovať, budeme postupovať v zmysle platnej legislatívy, t.j. môžete byť neklasifikovaní, z tohto dôvodu nepripustení k MS, prípadne opakovať ročník. Budeme prihliadať na vaše doterajšie známky ktoré ste nadobudli počas dištančného vyučovania. Informujte sa u svojich spolužiakov ktorí do školy chodia, píšte si úlohy, prípadne ak je to možné zasielajte ich svojim učiteľom. Ak nebudete mať dostatok známok, pozveme vás na doklasifikáciu, preto sa pravideľne doma učte.

              Pre ostatné ročníky umožňujeme pedagógom prezenčné vyučovanie v malých skupinkách, t.j. 5 žiakov + 1 pedagóg. Túto formu si bude každý pedagóg organizovať podľa svojich potrieb. Je určená hlavne pre žiakov, ktorí trvalo dosahujú slabé výsledky, t.j. dištančná forma výuky im neprospieva, a pre žiakov, ktorí majú slabé technické vybavenie pre dištančnú formu vyučovania.

              Ing. Tatiana Mókosová                             

            • Oznam žiakom, rodičom a zamestnancom školy

            • Vzhľadom na odporúčanie hygienikov a vysokú mieru 7-dňovej incidencie a vysoký podiel prítomnosti britskej mutácie nového koronavírusu v populácii, ruším pôvodné rozhodnutie o prezenčnej forme vyučovania. 

              Od pondelka 8.2.2021 pokračuje až do odvolania dištančné vyučovanie. Odborný výcvik pokračuje v doterajšom režime.

              Ing. Tatiana Mokosova, riaditeľka školy

            • Nové mailové adresy

            • Od 1.12.2020 budú platné nové mailové adresy, školská aj vedúcich zamestnancov.

              Nové adresy si môžete pozrieť v záložke "kontakty"

              školská mailová adresa: skola@sossklenarova.org

          • Deň otvorených dverí
            • Deň otvorených dverí

            • Záujemcovia o štúdium na našej škole sa môžu informovať o štúdiu na mob. č. 0905486416, tatiana.mokosova@stonline.sk, 

              Osobné stretnutia v priestoroch školy budú možné každý utorok a stredu,

              treba sa telefonicky objednať na tel. č. 02/53412241

               

              Letak_SOS_OS_S_Jurkovica.pdf

            • Oznam žiakom

            • V zmysle Rozhodnutia ministra školstva,  vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) s účinnosťou od 12. októbra 2020 až  do odvolania Vám oznamujem, že sa

              • prerušuje školské vyučovanie v stredných školách a prechádza sa na  dištančné vzdelávanie žiakov stredných škôl,
              • mimoriadne sa  prerušuje poskytovanie  ubytovania a stravovania v školských internátoch,
              • v stredných školách, v ktorých sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie, sa umožňuje konanie komisionálnych skúšok, rozdielových skúšok v termíne ktorý ste obdŕžali v rozhodnutí, z tohto dôvodu kontaktujte svojich učiteľov. Skúška sa bude konať formou na ktorej sa s vyučujúcim dohodnete,
              • v prípade  odborného výcviku u zamestnávateľa  odborný výcvik  bude naďalej pokračovať. Ak  je žiak ubytovaný v školskom internáte, je z odborného výcviku ospravedlnený a príslušný inštruktor v SDV alebo príslušná majsterka školy realizujú odborný výcvik len dištančnou formou,
              • upozorňujeme žiakov, že dištančné vzdelávanie bude prebiehať podľa riadneho rozvrhu hodín, ktorým sa riadite aj v škole.  Všetci žiaci sú povinní sledovať oznamy učiteľov na Edupage a riadiť sa ich pokynmi. Žiak je povinný sa pripojiť, prípadne komunikovať so svojim učiteľom v čase, kedy má s ním vyučovaciu hodinu,
              • počas dištančného vzdelávania budú žiaci riadne klasifikovaní známkami tak ako v škole. V prípade že sa dištančného vzdelávania z niektorých predmetov nebudú zúčastňovať, budú z daného predmetu neklasifikovaní, alebo ukončia štúdium pre nezáujem.

              Domáce úlohy, testy, odpovede, projekty sú žiakom riadne známkované ako počas vyučovania v škole.

               

              Ing. Tatiana Mókosová r.š.

              Rozhodnutie_ministra_12-10-2020.pdf

               

            • Opatrenia ku COVID-19

            •  

              • Do budovy školy je vstup cudzím osobám zakázaný. Bude umožnený len s výnimkou potvrdenou riaditeľom     školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti (formulár dostupný na vrátnici).
              • Na komunikáciu externých osôb so školou odporúčame využívať dištančný spôsob komunikácie (písomný styk, mailová komunikácia, telefonický kontakt a pod.).
              • Po každom prerušení dochádzky žiaka v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá žiak (zákonný zástupca) písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti.
              • Formulár je dostupný na stránke https://www.minedu.sk/stredne-skoly-aktualizovane-1692020/
              • Pri prerušení dochádzky viac ako 5 pracovných dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá žiak (zákonný zástupca) potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom.
              • Žiak si umýva ruky bežným spôsobom, nosí v priestoroch školy rúško riadne prekrývajúce horné dýchacie cesty. Do školy prichádza minimálne s dvomi ochrannými rúškami a balíčkom jednorazových hygienických vreckoviek.
              • Vzhľadom na zvýšené dodržiavanie hygieny v súvislosti s COVID-19 je povinnosťou každého žiaka prezúvať sa.
              • V prípade, ak sa u žiaka prejaví niektorý z príznakov respiračného ochorenia, zákonný zástupca kontaktuje všeobecného lekára, prípadne RÚVZ. Skutočnosť oznámi triednemu učiteľovi. Takýto žiak do školy nenastupuje.
              • V prípade, ak sa počas pobytu v škole u žiaka prejaví niektorý z príznakov respiračného ochorenia, škola umiestni žiaka do izolačnej miestnostikontaktuje zákonného zástupcu žiaka a ten príde do školy preňho. Následne kontaktujte všeobecného lekára.
              • O zmene zdravotného stavu informuje zákonný zástupca žiaka bezodkladne triedneho učiteľa.                                                                                                                                                                                       Ďakujem rodičom a žiakom za spoluprácu, disciplínu a zodpovednosť.

              Ing. Tatiana Mókosová, riaditeľka školy

            • Stravovanie

            • Študenti, školský bufet bude v mesiaci september z hygienických dôvodov zatvorený!  Využite preto možnosť stravovania v školskej jedálni. Počas obedňajšej prestávky nikto nebude uvoľňovaný na obed mimo objekt školy. Noste si preto z domu desiatu!!

              Podmienky stravovania v ŠJ:

              Na vrátnici našej školy si zoberiete prihlášku, vypíšete a zanesiete osobne vedúcej jedálne.

              Obedy budete platiť na č. účtu:   SK29 0200 0000 0016 4594 9357

              Stravník je systémom automaticky prihlasovaný na odber obedov po celý školský rok, preto si odhlášky zo stravovania riadi sám vopred  cez stránku  edu-page  / nakoľkosa môže zúčastňovať odborného výcviku a nie je prítomný v škole denne/.

              Stravník môže byť vylúčení zo stravovania ak nemá uhradené všetky záväzky voči školskej jedálni.

              Odhlásiť sa z obeda je potrebné deň vopred do 14.00 hod., v nutných prípadoch do 7,30 hod. daného dňa /napr. pri chorobe/. Odhlásiť sa môžete:  sms správou na č.t. 0904 764 022, alebo emailom: horciciakova@zsrd.sk   alebo aplikáciou edu-page.

            • Opatrenia

            • Vážení rodičia a žiaci, v zmysle pokynov ministerstva školstva Vás žiadame o dodržiavanie nižšie uvedených opatrení:

              Zákonný zástupca

              • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a pri odchode žiaka zo školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
              • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej strednej školy na školský rok 2020/2021.
              • Na vrátnici školy pri prvom nástupe žiaka do školy odovzdá vyplnené a podpísané čestné prehlásenie (príloha) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.  
              • V prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy. Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne. Ak ide o žiakov, ubytovaných v školskom internáte, uvedené povinnosti na nevyhnutne potrebný čas plní školský internát, a to aj v prípade plnoletých ubytovaných žiakov.

              Ďakujem za pochopenie. Spolu to zvládneme.

              Zdravotny_dotaznik_a.docx​​​​​​​

            • Oznam

            • pre žiakov III. ročníkov odboru: 

              6329 M 01 obchodné a informačné služby  a  6354 M 04 služby a súkromné podnikanie

              Oznamujeme Vám, že vzhľadom na opatrenia vzniknuté pandémiou  Covid 19   nebude predmet „Odborná prax“ v druhom polroku školského roka 2019/2020  klasifikovaný.

            • Oznámenie - zamestnanci školy

            • Riaditeľka SOŠ obchodu a služieb Samuela Jurkoviča, Ing. Tatiana Mókosová, vzhľadom na prebiehajúce opatrenia, ktoré majú pomôcť zabráneniu šírenia ochorenia COVID – 19, prijala dňom 16. 03. 2020 nasledujúce rozhodnutie:
              Pedagogickí pracovníci budú v čase prerušenia vyučovania od 16.03. 2020 do odvolania vykonávať prácu doma tvz. „home office“ v zmysle platnej legislatívy.

              https://bratislavskykraj.sk/stanovisko-k-narokom-zamestnancov-pocas-nariadeneho-karantenneho-opatrenia-a-obmedzenia-cinnosti-skol-a-skolskych-zariadeni-bez-karantenneho-opatrenia/

              Oznam.pdf


               

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje