• Novinky

            • Halloveen

            • Tentoročný koniec októbra sa oslávil na našej škole v strašidelnom duchu. Na našej škole sa uskutočnil haloween. Žiaci sa prezliekli do rôznych kostýmov. Školský parlament si pripravil ceny za najlepšie masky. Najviac strašidelná trieda sa tento rok stala 1.MB, kde v kostýmoch bola takmer celá trieda. Veľmi nás potešila účasť našich žiakov a dúfame, že aj ďalšie roky si takto spríjemníme  koniec októbra.

            • Imatrikulácie

            • Tento rok sa na našej škole po dlhej dobe uskutočnili Imatrikulačné slávnosti. Náš školský parlament si pripravil pre nových žiakov uvítací program, ktorý bol zameraný na spouprácu a spoznávanie sa medzi žiakmi rôznych tried. Žiaci mali možnosť vďaka rôznym aktivitám a súťažiam nadviazať nové kamarátstva a získať nové skúsenosti. Do ďalších rokov na našej škole ich povzbudila aj pani riaditeľka svojim príhovorom. Na záver dostali všetci Imatrikulačný list, čím sa zaradili do našej školskej rodiny.

               

            • Súťaž OV

            • Dňa 23. 10. 2023, žiaci III. A v odbore: predavač, prezentovali organizáciu a náplň pracovníkov vo firme, kde vykonávajú odborný výcvik.

              Cieľom ich prezentácie bolo zistiť, ako za určité obdobie spoznali pracovné prostredie a pracovnú náplň pracovníkov s ktorými pracujú.

              Medzi kritéria, ktoré sa hodnotili patri: spracovanie témy, zásady tvorby textu, obrázky, animácie  a spôsob podania prezentácie.

              Žiaci, boli hodnotení známkou a tí, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach boli hodnotení aj vecnou cenou. 

            • Výberové konanie

            • Bratislavský samosprávny kraj vyhlasuje výberové konanie v zmysle zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov

              na obsadenie funkcie riaditeľa/riaditeľky

              Strednej odbornej školy obchodu a služieb Samuela Jurkoviča, Sklenárova 1, Bratislava

              Vyberove_konanie_-_SOS_obchodu_a_sluzieb_SJ__Sklenarova_1__Bratislava.pdf

            • Deň otvorených dverí

            • Pozývame žiakov 9. ročníkov, rodičov a výchovných poradcov na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 

              Kedy?     8.11.2023 

              O koľkej?   9.00 h do 15.00 h

          • Veľtrh Gaudeamus
            • Veľtrh Gaudeamus

            • Dňa 12. 10. 2023 sa žiaci IV. MA zúčastnili s triednym učiteľom Ing. Šoošovou Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus, ktorý sa konal v Bratislave, v priestoroch Incheba Expo Bratislava. Veľtrh Gaudeamus je pre študentov štvrtého ročníka bránou do sveta vzdelávania, majú možnosť na ňom hľadať svoje budúce štúdium, ktoré je kľúčovým okamihom v ich živote. Počas veľtrhu sa konali aj sprievodné programy jednotlivých vysokých škôl.

              Žiaci prejavili veľký záujem a ocenili príležitosť účasti na tomto podujatí. Veríme, že všetci, ktorí plánujú pokračovať  v budúcnosti v štúdiu, sa rozhodnú správne.

            • Modrý gombík 2023

            • Milióny detí na svete vyrastajú v krajinách, ktoré pustošia vojny či prírodné katastrofy. Prichádzajú o svoje domovy, blízkych, nemôžu chodiť do školy a bezstarostne sa hrať so svojimi kamarátmi, nemajú prístup k čistej vode, výživnej strave či liekom.  Tieto deti čelia obrovskému emocionálnemu stresu, ktorý môže spôsobiť celoživotné následky na duševnom zdraví.

              Zbierka MODRÝ GOMBÍK 2023 je určená práve týmto deťom.

              Viac: Celoškolské akcie

          • Ekotopfilm
            • Ekotopfilm

            • Dňa 12.05.2023 sme sa s našimi žiakmi zúčastnili filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm,  kde sa žiaci dozvedeli viac o environmentálnom probléme celého sveta. Žiaci mohli vidieť rôzne typy videí, ktoré im boli premietané buď z hľadiska plastov, oceánov, ale taktiež sa dozvedeli, že by mali jesť zdravšie napríklad zeleninu, ktorá neškodí globálne ako napríklad kravy, ktoré vypúšťajú do vzduchu tráviace plyny. Žiaci sa dozvedeli aj, že oblečenie taktiež znečisťuje planétu a preto im znázornili ukážky, že už existuje aj oblečenie, ktoré sa da recyklovať.  Návšteva filmového festivalu Ekotopfilm dodala žiakom veľké množstvo informácií o našej planéte.  Študentom sa filmový festival  Ekotopfilm-Envirofilm  veľmi páčil a dúfame, že v budúcnosti opäť navštívme takéto podujatie.

            • Exkurzia v Národnej rade SR

            • Dňa 10.05.2023 sme sa s našimi študentami zúčastnili návštevy v Národnej rade Slovenskej republiky, kde sa študenti dozvedeli viac o zákonoch, kedy vznikla Národná rada Slovenskej republiky, kto bol prvým predstaviteľom slovenského národného života. Študentom sa naskytla možnosť byť v rokovacej miestnosti, kde priamo videli ako prebieha hlasovanie za nové vyhlášky a zákony a taktiež mali možnosť stretnúť všetkých poslancov, ktorí sa podieľali na hlasovaní. Návšteva v Národnej rade Slovenskej republike dodala študentom veľké množstvo informácií o našej krajine a taktiež ako sa o nej rozhoduje. Študentom sa návšteva v Národnej rade Slovenskej republiky veľmi páčil a dúfame, že v budúcnosti opäť navštívme NRSR.

            • Finančná gramotnosť

            • Náš vzťah k peniazom nepredstavuje len sen zarábať viac. Ide o schopnosť hospodáriť s nimi, šetriť, uvedomovať si ich hodnotu, sledovať ich spotrebu a tok v rámci každodenných aktivít. To všetko možno vtesnať do úrovne finančnej gramotnosti každého z nás. Slováci a teda aj naši žiaci  s ňou majú dlhodobý problém. Z tohto dôvodu člen PK – Ing. Šoošová zorganizovala pre žiakov IV. MA kvíz finančnej gramotnosti. Žiaci odpovedali na 10 otázok, kde mali možnosť výberu z troch odpovedí. ´Každá otázka bola ihneď po zodpovedaní vyhodnotená s tým že kvíz zároveň ponúkol aj zdôvodnenie nesprávnej odpovede. Kvíz splnil očakávaný cieľ, žiaci si preverili svoju osobnú finančnú gramotnosť. Zároveň  bol pre nich aj poučením ako sa správať k svojim vlastným financiám.

            • ITF Slovakiatour 2023

            • Dňa 20.04.2023 sme sa s našimi študentami zúčastnili výstavy ITF SLOVAKIATOUR zameranej na medzinárodný cestovný ruch. Študenti mali možnosť dozvedieť sa viac o cestovnom ruchu, ktorý nie je len na Slovensku ale aj v zahraničí. Taktiež získali poznatky od vystaviteľov, ktorí sa venovali aktívnej dovolenke, relaxačnej, ale sme sa dozvedeli niečo viac aj o kúpeľných pobytoch. Veľtrh SLOVAKIATOUR dodal študentom veľké množstvo inšpirácie ako si užiť dovolenku v exotike, ale aj napríklad len tak v prírode niekde v zahraničí alebo u nás doma na Slovensku. Študentom sa veľtrh SLOVAKIATOUR veľmi páčil a dúfame, že v budúcnosti opäť navštívme takýto zaujímavý veľtrh o cestovnom ruchu.

            • Deň narcisov

            • Dňa 20. apríla sa s našimi žiakmi zúčastníme Celoslovenskej zbierky organizovanej Ligou proti rakovine.

              Žiaci na jednotlivých stanovištiach a v škole budú ponúkať malý žltý kvietok (narcis) a letáky za dobrovoľný príspevok, čím ľudia môžu prispieť na dobrú vec.

              Prispejte prosím ľubovoľnou finančnou čiastkou.

            • Exkurzia – Súdne pojednávanie

            • Dňa 23.3.2023 sme sa so žiakmi našej školy zúčastnili súdneho pojednávania v Justičnom paláci. Mali sme možnosť, mnohí prvýkrát, zažiť priebeh reálneho súdneho sporu. Okrem toho nám hovorca súdu, pán JUDr. Pavol Adamčiak, veľmi pútavou formou vysvetlil ako funguje súdnictvo v Slovenskej republike, ako sa delí štátna moc a veľa iných zaujímavých vecí. Žiakom sa exkurzia veľmi páčila a dúfame, že v budúcnosti budeme môcť opäť navštíviť ďalšie súdne pojednávanie.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje