• Novinky

            • Exkurzia

            • Dňa 20. júna sme absolvovali celodennú exkurziu, ktorú sme zahájili návštevou Krajskej hvezdárne a planetária Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Návšteva bola veľmi zaujímavá a obohacujúca. V projekčnej sále sme sa usadili do pohodlných kresiel a na veľkej kupole sme mali možnosť sledovať fascinujúcu simuláciu hviezdnej oblohy, planét a galaxií. Ďalej naše kroky smerovali do Banskej Bystrice, kde sme si prezreli centrum mesta a potom sme vyrazili do Tajova. Tam sme navštívili pamätný dom J. G. Tajovského. Mali sme tam možnosť obdivovať expozíciu v malebnej rodnej drevenici spisovateľa. Okrem zaujímavosti zo života J. G. Tajovského sme mali možnosť nadobudnúť nové informácie o ďalšom slávnom rodákovi z Tajova, Jozefovi Murgašovi, ktorý sa celosvetovo preslávil najmä svojimi vynálezmi.  

            • Súťaž - Ponuka a dopyt

            • Dňa 12. 06. 2024 sa žiaci študijného odboru Obchodný pracovník z triedy III. DA zúčastnili súťaže ponuka a dopyt. Cieľom bolo predať vybraný produkt alebo službu. Súťažou sme preverili nielen získané teoretické vedomosti z predmetu tovaroznalectvo, ale aj praktické zručnosti z predmetu aplikovaná informatika a ich komunikačné zručnosti. V tejto súťaži sa najlepšie darilo nasledujúcim žiakom.

            • Zodpovedná firma 2024

            • V dňoch 6. – 7.6.2024 sa absolventky IV. MA Vanessa Vargová a Sabina Krajčová  pod vedením pedagógov Ing. Mačákovej a Ing. Šoošovej zúčastnili veľtrhu cvičných firiem pod názvom „ Zodpovedná firma 2024 „. Súťaž organizovala  Metropolitná univerzitná banka a Metropolitná Univerzita v Prahe. Študentky súťaž reprezentovali s cvičnou firmou Vegis, s. r. o.

              Štvrtok vo večerných hodinách organizátori  Metropolitnej univerzity v Prahe srdečne privítali všetkých zúčastnených súťaže na zodpovednom raute, Ten bol zameraný na prípravu firemného zodpovedného taniera, ktorý bol následne hodnotený. Zodpovedný tanier firmy Vegis sa zameral na prípravu ochutnávky typický pre náš región – bryndzová nátierka, mastný chlieb s cibuľou a chrumkavými oškvarkami. V tejto kategórii sme získali 3. miesto. Na druhý deň pokračovala súťaž so živou porotou, ktorá  hodnotila tieto kategórie:

              1. Najkreatívnejší projekt zodpovedného podnikania FIF 2024
              2. Najlepší leták zodpovedného produktu 2024
              3. Najlepší reklamný spot zodpovednej firmy 2024
              4. Najlepší stánok zodpovednej firmy
              5. Najlepšia reprezentantka zodpovednej firmy 2024
              6. TOP zodpovedná firma 2024

              Firma Vegis, s. r. o. dokázala svoju zodpovednosť a získala tri prvé miesta v kategóriach

              • Najlepšia reprezentantka zodpovednej firmy 2024 – Vanessa Vargová
              • Najlepší stánok zodpovednej firmy 2024
              • TOP zodpovedná firma 2024
            • Prezentácia - Typy zákazníkov

            • Prezentácia bola určená pre žiakov 1. ročníka študijného odboru obchodný pracovník (1.DA SDV), zrealizovaná bola 11.6.2024. Akciu pre žiakov pripravila MOV Jánošková.

              V prvej časti  prezentácie sa žiaci zamerali na charakteristiku typov zákazníkov. V druhej časti projektu sa žiaci zamerali na prevažujúci typ zákazníkov v prevádzke, kde vykonávajú odborný výcvik. V poslednej časti riešili konkrétny konflikt s vybraným typom zákazníka na svojej prevádzke. V prezentácii  žiaci využili získané vedomosti z teoretického vyučovania v 1. ročníku a tak isto využili poznatky z pracovísk, kde vykonávajú odborný výcvik.

              Zadanú tému žiaci zvládli veľmi dobre. Ovládajú základné poznatky o vývoji firmy, kde vykonávajú odborný výcvik a vedia aplikovať poznatky z odborného výcviku.

            • Prezentácia - Komunikácia so zákazníkom

            • Dňa 11. 06. 2024  žiaci 1. DA v odbore: obchodný pracovník, prezentovali na tému „Komunikácia so zákazníkom“

              Prezentácia žiakov 1. DA bola skvelou príležitosťou pre žiakov na odbornom výcviku rozvíjať kľúčové zručnosti v oblasti zákazníckeho servisu. Tu je niekoľko charakteristík, ktoré ju presne opisujú:

              Typ súťaže:

              • Prezentácia: Žiaci predviedli svoje znalosti a zručnosti v oblasti komunikácie so zákazníkmi prostredníctvom prezentácie.
              • Súťažná: Žiaci boli hodnotení a umiestnení na základe kvality ich prezentácie, čím sa stala motivačnou pre všetky zúčastnené strany.

              Žiaci dokázali s istotou odpovedať na otázky komisii, čím demonštrovali svoje porozumenie so správnou komunikáciou so zákazníkom.

            • Prijímacie konanie II. kolo

            • Na základe nenaplneného počtu miest v I. kole prijímacieho konania, vyhlasujeme II. kolo prijímacieho konania.

              Počty voľných miest :

              6327 M ekonomické a administratívne služby v obchode  -  6

              6355 M služby v cestovnom ruchu - 9

              6442 K obchodný pracovník  -  30

              6461 H asistent predaja  -  5

              Prihlášku je potrebné poslať najneskôr do 7. júna 2024.

               

            • Prezentácia na OV

            • Prezentácia , „ Prezentácia firmy a produktov „ , bola určená pre žiakov II. ročníka učebného odboru predavač (I. A  SDV – Metro a Terno a žiakov SŠV), zrealizovaná bola 21.5.2024.

              Cieľom tejto akcie bola prezentácia firmy so zameraním na históriu, konkurenciu a produkty, ktoré firma ponúka na trhu v oblasti produktov a služieb.

              Časť prezentácie bola zameraná na  prezentáciu konkrétneho produktu, ktorý má firma umiestnený na trhu.

              Žiaci pri  vypracovaní využívali poznatky, ktoré priebežne získavali na pracoviskách svojich zamestnávateľov s aplikáciou na teoretické vedomosti získané na odbornom výcviku.

              Viac: PK odborný výcvik

          • Vráťme knihy do škôl
            • Vráťme knihy do škôl

            • V apríli sme sa so žiakmi zúčastnili slávnostného odovzdávania cien v rámci súťaže Vráťme knihy do škôl. Veľmi nás potešilo, že sme získali 2. miesto za najaktívnejšiu školu. Mohli sme tak stráviť pekné doobedie a zapojiť sa do zaujímavej diskusie s autormi a s pánom županom Jurajom Drobom. Okrem príjemného zážitku sme získali hodnotné poukážky na nákup ďalších kníh. Sme veľmi radi, že sa tejto súťaže môžeme zúčastňovať a tým si aj pripomínať, aké je čítanie kníh v našich životoch obohacujúce a dôležité.

          • Deň narcisov
            • Deň narcisov

            • Verejná zbierka s názvom Deň narcisov sa na Slovensku po prvý raz konala v roku 1997. Cieľom Dňa narcisov je upriamiť pozornosť na problematiku závažnej choroby – rakoviny. Na to, že je to choroba, ktorá sa vo väčšine prípadov dá úspešne liečiť, ak je zachytená včas a ktorej môžeme prevenciou a vhodným životným štýlom aj predísť. Tento deň plný narcisov ako symbolu boja proti rakovine sa uskutočnil 18. apríla 2024 vo štvrtok.

              Z Dňa narcisov sa stala tradícia a je to najväčšia verejná zbierka na Slovensku. Mať v tento deň pripnutý žltý kvietok je dnes už jednoducho nevyhnutnosť a preto i my sme spoločne prejavili nádej a vyjadrili svoju podporu boja proti rakovine žltým kvietkom.

              Tento rok sa nám spoločne podarilo vyzbierať 328 000. Organizácia Liga proti rakovine srdečne ďakuje vyše 12 000 dobrovoľníkom. Zbierky sa zúčastnili žiaci III.MA a triedy III.DA pod vedením pani učiteľky Peťkovej a Šoltésovej.

            • Deň narcisov

            •  

              DEN_NARCISOV_18.april_2024.pdf

              Naša škola sa opäť zapojí do celoslovenskej zbierky pri príležitosti Dňa narcisov. Tento deň v tomto roku pripadne na 18. apríl, štvrtok. Naši žiaci budú hliadkovať na vyhradených miestach neďaleko našej školy, ale aj napríklad pri Nemocnici Ružinovi či nákupnom centre Retro. Budeme vďační za príspevok v akejkoľvek hodnote. Príspevok je dobrovoľný, takže aj len možnosť oboznámiť vás a vysvetliť dôvody a komu vlastne vyzbierané peniaze putujú, bude pre nás zadosťučinením.

              Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

              Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

              Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

              Ďakujeme vopred.

            • Festival podnikavosti

            • Dňa 27. 03. 2024 sa naše žiačky z tried 1. DA, 2. MA, 3. DA a 3. DB zúčastnili festivalu podnikavosti, ktorý organizovalo Rozbehni sa! V budove BSK.

              Program festivalu bol naozaj pestrý a inšpiratívny. Pozornosť žiakov upútala prednáška Petra Komorníka (spoluzakladateľa Slido), obálková výzva, ktorá podporila kreativitu a podnikavosť a tiež aj prezentácie žiakov, ktorí svoj nápad prihlásili do inkubátora.

              Svoje prvé výsledky odprezentovali aj naše žiačky Beatrisiia Šiman s nápadom “LadiesMat” a Natália Nguyen s nápadom “Hrejivý pomocník”. O ich skvelej práci v inkubátore svedčí aj to, že pokračujú aj v jeho druhej časti spolu s 300,00 € grantom pre ďalší rozvoj nápadu. Z ich úspechu máme radosť a želáme im veľa energie pri ďalšej práci.

            • Riaditeľské voľno

            • Z dôvodu konania písomných maturitných skúšok, udeľujem na dni   12.3. a 13.3.2024   riaditeľské voľno.

              Riaditeľské voľno sa týka žiakov, ktorí v týchto dňoch majú vyučovanie v škole. Žiaci ktorí v týchto dňoch majú odborný výcvik, riaditeĺské voľno NEMAJÚ.

              Tatiana Mókosová, riaditeľka školy

            • Finančná gramotnosť - najlepší plagát

            • V dňoch 07. 02. - 08. 02. 2024 prebiehala na hodinách Aplikovanej informatiky súťaž o najlepší plagát na tému Finančná gramotnosť. Súťaž bola určená pre žiakov 3. MA triedy z odboru 6354 služby a súkromné podnikanie – marketing a pre žiakov 3. DA triedy odbor obchodný pracovník. Hodnotilo sa nielen grafické prevedenie plagátu, ale aj jeho odborné spracovanie. Konkurencia medzi žiakmi bola veľká a všetci žiaci pristupovali k tejto súťaži zodpovedne, čoho výsledkom boli skvelé plagáty.

            • Deň otvorených dverí

            • Pozývame žiakov 9. ročníkov, rodičov a výchovných poradcov na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 

              Kedy?     13.02.2024 

              O koľkej?   9.00 h do 15.00 h

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje